Organizaire der espectacle:

Ajuntament de Montoliu de Lleida

Web
 
Normatiua
 
Contactar
 

Floració Montoliu de Lleida

Montoliu de Lleida / 2022-04-10

 
RUTA UN POM DE BLANCOR. ELS PERERS DE L’HORTA – Dissabte i Diumenge

CAT -
ESTIMA LA TERRA. ESTIMA LA FLORACIÓ. ESTIMA MONTOLIU.
La primavera esclata en un mar de blancor a les hortes tradicionals de la vall del Segre. Vine a fer un passeig pels camins de l'aigua, de la mà de pagesos i veïns que us explicaran tot el que hi ha darrere d'un paisatge únic.
RUTA GUIADA DE LA FLOR BLANCA DELS PERERS DE MONTOLIU
Oferim una experiència diferent, un passeig guiat d’uns 3,7 kms per l'Horta de Montoliu, enmig de camps florits, amb poms de flors blanques que arriben fins on allarga la vista. El punt àlgid de la floració del perer es produeix entre finals de març i principis d'abril. Recorrerem els camins de l'aigua, canals i séquies que amb l'acció dels pagesos ha conformat un mosaic agrari particular. Visitarem espais naturals com els Patamolls de Montoliu, i us introduirem al patrimoni industrial i de memòria històrica de la població. L'abundant avifauna que trobarem pel recorregut la fa especialment indicada pels qui tenen interessos ornitològics.
Abans de la ruta farem una visita a les instal·lacions de la Cooperativa de Montoliu de Lleida, , lloc de rodatge de la pel·lícula "Alcarràs" guardonada amb l'Os d'or a la Berlinale.
• Origen i final de les rutes: Cooperativa de Montoliu de Lleida
• Cal arribar a Montoliu 30 minuts abans de l'hora de sortida per a registrar-se i agafar l'entrada de les visites guiades.
• Durada de les visites guiades: aproximadament 2:30 h.
• Les rutes seran guiades per pagesos i guies locals.


CAST -
ESTIMA LA TIERRA. ESTIMA LA FLORACIÓN. ESTIMA MONTOLIU.
La primavera estalla en un mar de blancura a las huertas tradicionales de la vall del Segre. Ven a pasear por los caminos del agua, acompañado de campesinos y vecinos que os explicarán lo que se esconde detrás de un paisaje único.
RUTA GUIADA DE LA FLOR BLANCA DE LOS PERALES DE MONTOLIU
Ofrecemos una experiencia diferente, un paseo guiado d’uns 3,7 kms por la Horta de Montoliu, en un entorno de campos floridos, con ramos de flores blancas que llegan hasta donde alcanza la vista. El punt álgido de la floración del peral se produce entre finals de marzo y principis de abril. Recorreremos los caminos del agua, canales i acequías que con la acción de los payeses han conformado un mosaico agrario particular. Visitaremos espacios naturales como los Patamolls de Montoliu, y os introduciremos al patrimonio industrial y de memoria histórica de la población. La abundante avifauna que encontraremos por el recorrido la hace especialmente indicada para los que tengan intereses ornitológicos.
Antes de la ruta haremos una visita guiada a la Cooperativa de Montoliu de Lleida, lugar de rodaje de la película "Alcarràs" galardonada con el Oso de oro en la Berlinale.
• Origen y final de las rutas: Cooperativa de Montoliu de Lleida
• Hay que llegar a Montoliu 30 minutos antes de la hora de salida para registrarse y coger la entrada de las visitas guiadas.
• Duración de las visitas guiadas: aproximadamente 2:30 h.
• Las rutas serán guiadas por campesinos y guías locales.